Valborg

Jaha, då var det Valborg igen då. Eller ska jag säga, en av alla helger som man som småbarns förälder glömmer bort. Helt plötsligt hör jag alla planera vad de ska göra på valborg, eller fråga vad jag ska göra. ÖHh....vadå???

Det enda jag och min man har pratat om är att vi är lediga. När barnen somnar ca 19 - 19.30 så blir det liksom inte så mycket mer sedan. Det blir myskläder i ett hörn av soffan. Och sedan får den som inte somnar se till att vi båda förflyttar oss in till sängen. Mer glaumoröst än så blir det nog inte.Men på dagarna är vi desto effektivare. Upp senast klockan sju - DOCK INTE FRIVILLIGT!! En av oss sover iregel lite längre, men oftast brukar något av de små monstren se till att även denna förblir utan sin sovmorgon.

*****************************************************************************

Idag ska jag hinna med ett tandläkarbesök också. Inte kul, bara jobbigt, ont och dyrt!!!
Jag får inte samma medicin som Storsan innan, men om jag måste bedöva så får jag iallafall "Barn" salva innan de tar sprutan. Sådan salva som bedövar.

******************************************************************************

Sedan ska jag på utvecklingsamtal på dagis, gällande den minsta loppan. Hon som biter, nyper och slår alla barn som kommer för nära och som inte gör som hon vill.
Undra hur det går???

Trevlig Valborg allihopa!

Kram Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Vattkoppor, plattgång och resa!!

Oj, oj, oj! Tänk att en liten tjej kan bli så full i prickar. Mest i ansiktet och på halsen. Och jobbigt har hon haft det också. Nästan ingen sömn på nätterna. Men peppar, peppar - inatt gick det ganska bra, så det kanske inte kommer att klia så mycket nu. För när hon inte sover = att jag inte sover. Pappan sover alltid, konstigt nog!!!!***************************************

I helgen har jag lyckas med det som jag ville. Jag får både plattgång och resa till Grekland. Ibland så ler livet emot mig .

Så denna helgen har vi grävt lite samt rivit altanen. Nu skall hustaket tvättas, huset målas och plattor läggas. sedan skall en rabatt fyllas igen med svartvit sjösten. Kommer förhoppningsvis att bli fint.

******************************************

Sedan har min underbara mor varit framme igen. Igår vid fikabordet säger hon helt lungt att jag har satt in lite pengar på er, så att ni har fickpengar i Grekland. Varken jag eller min man fattade riktigt vad hon sa, ingen tackade ordentligt, och först fyra timmar senare trillade poletten ned. Nu har vi tackat, men vi får bjuda på en grillafton någon kväll.

TACK, underbara mamma. Vad vore vi utan dig, när det gäller allt!!!!


Ha en bra vecka!!! Den är inte så lång!!!

Kram Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vattkoppor igen!!!

I går (Torsdag) var det på dagen två veckor sedan lilla loppan insjuknade i vattkoppor. Det har gått bra, lite pyssel  med arbetstider, men underbara mormor ställer alltid upp. Och lilla loppan var inte speciellt påverkad och hade inte speciellt mycket prickar.
I går insjuknade stora loppan i gisa vad!!! VATTKOPPOR!!! Och idag ver det tusentals prickar.
Just nu gillar jag inte prickar!!!!Annars har det varit en underbar period just nu, och helt underbart väder. Men under helgen tar även det roliga slut!!! Då blir det grått igen. Hoppas att någon har spått fel.Vi hade en barnteater inplanerad under helgen - Pettsson & Findus, men det får bli jag och lilla loppan som går på den.

Ha det gott allihopa!

Kram Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Trädgårdsarbete

Så var det åter dags för trädgårdsarbete. Igår var ett underbart väder och utemöblerna åkte fram. Altanen tvättades och en del rabatter blev lite ompysslade.

Just nu känns det som om vi är lite överallt och grejar. Förra året började vi att måla om huset - fortsätter i år. Vi köpte markiser - en kom upp, en kvar. Jag började att gräva bort en rabatt som ska läggas igen - får göra färdigt i år. Vi har en altan som skall rivas och så håller vi på att renovera ett badrum. PHU!!!!!

Undra om jag behöver vara tjänstledig ett tag, så vi hinner allt????

Men det blir fint i slutänden, även om det både känns och ser för djä.. ut just nu!

Hade vi mer pengar så skulle vi lägga om hela plattgången också - och byta till lite finare marksten. Men det blev en Greklandsresa i juni i stället, och det kan vi kanske behöva då, eller vad tror ni?

Kram!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Då var det fredag igen...

Äntligen helg, och vilket väder sedan!
Slutade tidigt idag. Handlade. Sedan snabbt hem och UT!!!!!!

********************************************************************

Barnen ville ta fram studtsmattan, så det gjorde vi. Sedan har vi eldat, sopat altanen och påtat i lite rabatter!
Nu ÄR det vår. Inga mer bakslag nu, Tack!

********************************************************************

Maken har fisketävlig hela helgen, och jag o barnen skall ägna oss åt trädgården. De sprider ut leksaker och jag rensar rabatter och plockar leksaker.

********************************************************************

Sedan har jag gjort något som jag tänkt på länge ----- Köpt en cykelhjälm. Barnen har ifrågasatt varför inte jag har någon och jag har inget bra svar. I Karlstad har nästan alla som cyklar omkring cykelhjälm, och man får vara rädd om det man har kvar. Så äntligen fick jag tummen ur! Nu är jag en stolt cykelhjälms bärare!Ha en trevlig fredag kväll!!!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vård av sjukt barn!

Idag har jag varit hemma med mina barn. Den lilla har vattkoppor, men på den stora envisas de med att lysa med sin frånvaro.
Det bästa hade varit om de hade insjuknat ungefär samtidigt. Nu kommer säkert den första att bli frisk innan nummer två blir sjuk. Det blir en LLLLÅÅÅÅÅÅNNNNNGGGGG period med sjuka barn.
Men som tur är så ställer min underbara mamma upp i vått och torrt. Vad vore jag utan henne?

******************************************************************************************************

I dag har vi tvättat, lagat mat, tvättat, lagat mat, tvättat.....
Varför blir tvättkorgen alltid full??? När man väl har tömt den så räcker det med att man vänder ryggen till i några sekunder, så har det varit nån liten  där och fyllt den igen! Den dag jag får tag på denna  så ligger han dåligt till. Lite kul bara att han har samma strumpor och trosor som jag???

Annars så har det varit fint väder idag. Skönt!!!

I morgon ska jag på ett möte i Västerås. Känns lite långt bort, men det blir nog intresant.

Ha det gott!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Födelsedagskalas!!!

Idag fyller lilla hjärtat 3 år!!! Hipp Hurra!
Vi var uppe tidigt i morse, för att lyckas vara vakna före henne - men vi lyckades.
Och massa presenter blev det!
Nu återstår ett litet kalas för släkten i eftermiddag, och sedan blir det kompiskalas när vattkopporna är borta!


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nära katastrof!!

Oj,Oj,oj!
Tänk er det värsta som kan hända, plus lite till. Detta har inträffat!

Om bara några timmar går tåget till den kungliga huvudstaden. Efter jobbet körde jag hem, började packa, umgicks med barnen och instruerade mormor som ska ta hand om dem.

Efter Bolibompa var slut så var det som vanligt dags för tandborstning och toabesök.
Vad händer då?????
Jo, lilla tjejen har fått vattkoppor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve och fasa!

Fick ringa mormor och ta den allra snällaste och gulligaste rösten och berätta.
Men det gick bra. Barnens mormor (alltså min mamma) är världens bästa mamma!!! Hon är oersättlig! Älskar dig, mamma!

Men alla ni grannar, som ser ett, eventuellt två prickiga barn och en sliten kvinna på gatan - säg något snällt, bjud på kaffe eller lös av henne en halvtimme - så får vi kompensera när vi återvänder =)

PHU!!!Vi ses!Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Stockholm here I come!!!

Så är det snart dags. Som jag har väntat. Det bara suger i shopping tarmen och abstinensen börjar komma smygandes.
I morgon bitti bär det av. Jag och maken far med tåg till den kungliga huvudstaden för att tillbringa två nätter på hotell.
Tänk er, två nätter utan barn!!!! Ingen som väcker oss på natten, ingen som väcker oss kl 6 på morgonen och ingen som inte vill somna på kvällen!

Fast jag vet hur det blir. Senast på lördag eftermiddag så saknar vi dem =).

Ha en bra helg allihopa!

Kram!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Dagens träning!

Jag har fått ett träningtips av Storsan. Hon valde mellan två typer av yoga idag. Jag har inte samma valmöjlighet, men jag har nog en dammig dvd med yoga på någonstans, så den kan bli det ena alternativet:Annars tipsade hon om finsk yoga:

image559

Till den behövs inte så mycket instruktioner - typ bara ett helrör.

Men eftersom Sunlinda inte nytjar så starka alkoholdrycker, så kanske jag kan ägna mig åt par-yoga istället....Eller så får vi se hur dagen fortlöper. Det går nämligen vattkoppor på dagis, och stora tjejen har tre mysko prickar i ansiktet???
Kanske det blir denna typ av yoga istället:Återkommer med resultat senare.

Ha det!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Städat!

Nu har vi städat färdigt för denna vecka! Alltid så skönt när detta är gjort.Nu är det (som vanligt) Bolibompa, och sedan ska barnen i säng.
Maken ska som tidigare nämt fiska hela helgen, om det inte kommer att blåsa för mycket. Undra om man är elak när man önskar att det ska blåsa?

Vi håller nämligen på att renovera ett badrum. Nästan allt är utrivet, så nu ska det börja väljas kakel, klinkers, golvärme och badrumsinredning. MYCKET roligt tycker Sunlinda.Ja, ja om det nu inte blåser så får jag väl plocka lite i trädgården istället. Lite småkul det också.

Ha det bra!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Barnkalas

Denna helg är det dags för barnkalas igen. Jag vet inte hur många barnkalas vi har varit på i år, och då har vi även tackat nej till en del, tex när det är två på samma dag. Och snart är det dags för oss att ha barnkalas.Vår minsta fyller 3 år om ca en och en halv vecka och den stora tjejen fyller 5 år i slutet av maj. Och han som är pappa till dem envisas med att ha massa fisketävlingar varje helg, så hur vi ska få ihop detta det vet katten!!!
Och på den lilla ort där vi bor får man lov att bjuda hela ortens ungar inklusive syskon mm. Och alla är så pass små att de stannar inte själv utan mamma och pappa kommer också. Och sedan ska man ha släkten på ett kalas också.
Och sedan så ska man ha ett kalas med alla övriga barn som de umgås med, men som inte får plats på det första barnkalaset....
Hängde ni med????
Sunlinda kommer att känna sig så här;


Idag är det iallafall fredag = halv arbetsdag!!!! GÖTTTTT!!!!
Ska städa lite och passa på att njuta av vårvädret. Har tagit fram vårjackan!!!
Men hörde att det skulle bli kallar i helgen!
Typiskt!!!


Men men, det blir nog bra!
Ha en trevlig helg!!
Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()