Full fart Fredag!

Ja, då var det fredag kväll igen. Ytterliggare en arbetsvecka ligger bakom oss. Nu blir det en helg med adventsmys och packning.
Till veckan blir det 4 arbetsdagar, ledig fredag och sen......

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bra start

Med ingen luft i systemet blev lilla loppan sjuk och hon och jag har spenderat dagen ihop. Skönt, men givetvis så blir det lite körigt efteråt....
Stora loppan var bara i skolan och kom hem efteråt.
Och lilla loppan o jag blir hemma även i morgon.
Men det finns massor att göra hemma också, så det blir ju alltid lite gjort på något plan!

Ha en bra vecka!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lördag

I går rullade jag in resväskan. Hälften av alla sommarkläder som var i väskan ligger nu i bastun, för de skall inte med. Sedan har jag en enormt stor hög som skall sorteras och funderas över. Med eller inte.... Har en viss förmåga att ta med en aning för mycket packning...
Sedan har jag högen med nyinköpta kläder, och den ska med!!!!
Trots stor resvana så saknas erfarenheten av att packa. Kan inte förstå hur jag lyckades resa världen runt i 4 månader med EN ryggsäck....

*********************************************************

Mitt stora barn är på fisketävlig hela helgen.
Jag och små lopporna skall vara hemma idag, men imorgon blir det nog en tur in till staden, för saker som måste inhandlas före resan, det mestan från Apoteket!

********************************************************

Till veckan är det en vecka utan luft i sysytemet, så ingenting utanför vår planering får hända - typ inga sjuka barn eller liknade. Hjälp mig hålla tummarna!
Mitt stora barn skall också vaccinera sig till veckan, så sedan har vi klarat det!

Ha det så gott allesammans och ha tålamod med mitt rese tjat. Men vårt liv består just nu i dagarna före Thailand och Thailand. Efteråt finns inte....


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Barn....

Barn, de kan vara elaka de!!!!! Visst var jag också det ibland när jag var liten och de allra flesta är det nog, både som barn och som vuxen.
Men när någon är elak mot stora loppan och jag ser att hon mår dåligt, då gör det ont i mig.
Under en längre period har detta pågått, men nu eskalerat. Och hon håller så mycket inom sig, som jag försöker att lirka ut - men det är svårt.
Fast ibland rinner det över, även hos henne, och då kommer så mycket ut i mammas famn. Stackars snälla underbara stora loppan.
Hon är en livlig och glad tjej, som är stark, ärlig och godtrogen. Men tyvärr utnyttjas detta och bryts ned.
Men vi kämpar tillsammans jag o loppan. Elakheter är till för att besegras!!!!!

Men det gör ont i ett mammahjärta!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Fredag

Jaha, då var det fredag igen.

Denna vecka har vi avklarat en vaccinering till och alla i familjen utom maken är vaccinerade.

Jag har varit en tur till Stockholm också. Älskar denna stad. Har ju bott i den i tre år och jag njuter varje sekund jag är där. Föreläsningarna på Huddinge var kanon bra. Tiden på stan var tyvärr för kort, men två tröjor hann jag med att shoppa. Och så Shusi givetvis.

Idag är jag ledig. Lilla loppan och jag städar. Sedan skall vi hämta stora loppan på skolan ocj hjälpa till att köra lite skolbarn till badhuset. Under tiden de badar skall vi handla lite mat.

Sedan skall jag börka se över lite sommarkläder inför vår resa. De är utlagda i förrådet och brukar där få en lite unken doft. Så det kanske är dags att börja tvätta igenom i lugn och ro.
För nu är det bara 3 veckor kvar......

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Löv

Jösses vad mycket löv jag har krattat idag. 7 skottkärror innan jag ens började på tomten. De låg i drivor på gatan mot våra slippers och vår häck, och snabbt insåg jag att jag var tvungen att börja med dem för annars hade en vindpust placerat dem på vår tomt. Men det blev ett gott träningspass.Massa pappor har vi uppvaktat också. Stora loppan och min man åkte och uppvaktade barnens farfar. Lilla loppan och jag uppvaktade barnens morfar. Och så har vi givetvis uppvaktat familjens far med allt från frukost, lunch, middag, presenter, teckningar m.m. Nu har vi bara den hemmagjorda glassen kvar. Den skall avnjutas lite senare.  All mat och glass är hämtat från mina LCHF-kokböcker och det har varit mycket uppskattat. Kul!Denna vecka blir det mycket jobb och långa dagar. Lopporn är inhyrda hos mormor en natt tom. Jag skall till Stockholm hela torsdagen på föreläsning på Huddinge universitetssjukhus. Men några timmar på stan hinns med innan tåget går hem igen.
Ha en bra vecka!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ensam hemma

I dag har jag varit ensam hemma i 2 timmar. Något jag aldrig är annars, men som uppskattas enormt mycket. Det är så skönt att ha hela huset för sig själv en stund och bara göra som jag vill.

Vad har jag gjort då....

Jag har bakat, 2 sorters bröd. Så nu är det fullt i frysens brödavdelning.

Jag har rensat garderoben - ORDENTLIGT!!! Verkligen ransakat mig själv och gjort mig av med mycket. (En del med prislappen kvar på.....men säg inget till min man!)

Sedan har jag legat på soffan och läst. Mysigt!!!!!

God lunch lagade jag också - köttfärs och baconsoppa med parmesan.

Och kvälles mat är förberedd - kycklingfilé med fetaost och Wasabi.

Små lopporna är med morfar på bio och mitt stora barn är med en kompis och provkör någon motorcykel eller cross eller vad det var (lägg märke till mitt enorma intresse).

Insett att det är fyra veckor och fyra kilo för mycket kvar till Thailand. Vad göra??? Motivation saknas....Hjälp!Men om jag kan få stå brevid de här damerna på alla foton, så kommer även jag att se smal ut....

Har förresten startat en ny diet på mitt jobb.
Eftersom jag ständigt misslyckas med att gå ned i vikt, så jobbar jag i stället på att göra mina kollegor feta!!! Bra tycker jag =)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

I morgon är det mys igen...

och jag är sämst i världen på att blogga.
Men jag kan berätta att SPA var lika underbart som vanligt.

Och idag börjar den verkliga nedräkningen;

EXAKT EN MÅNAD KVAR TILL THAILAND!!!!!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()