Jaha....

....då var det slut på semestern. På söndag kväll är det bara att ställa alarmet på väckarklockan igen då!


Men just nu känns det trots allt helt OK, med detta underbara väder som vi har. Jisses vad det har regnat denna semestern. I fem veckor har jag och lopporna varit hemma, mitt stora barn i fyra veckor. Och vi hade jättefint väder den första veckan, när vi var i Ystad. Sedan öppnade han däruppe kranarna. I bland vet man inte om man skall skratta eller gråta när det regnar, regnar, regnar och regnar. Flera dagar i sträck, utan uppehåll....

Periodvis blir det svårt att sysselsätta två små loppor när vädret är så blött. De är absolut inte de som gnäller för att vara ute i regn någon dag - men när det regnar för tredje eller fjärde veckan i rad, då tröttnar även de.
Nej nu kör vi ett race på ca 4 månader, sedan packar vi våra väskor och styr mot solen!
***************************************************************************************************************

Under semester har vi alltså varit i Ystad och i Vänersborg. Alla vänner vi skulle ha besökt och fikat hos, har vi fortfarande inte besökt.....
Sedan har vi shoppat (läs jag) och shoppat och shoppat. Fast det gör ju iallafall att man blir glad och lycklig en liten stund  0).

***************************************************************************************************************

I dag var jag på affären och köpte fet mat. Riktig grädde och 34% creme fraiche. Det var svårt och jag tvekade, men jag gjorde det. Där gäller det att programera om lilla hjärnan, som alltid fått lära sig att välja magert. Kan fortfarande inte förstå att man kan gå ned i vikt genom att äta detta. Men jag har gjort det i två dagar nu, och jösses vad mätt jag har varit trots att jag inte har ätit speciellt mycket. Har inte ens orkat äta det jag har tänkt att jag skall äta för att jag blivit så mätt. Och det är nytt för att vara mig!!!!

Nu ska jag unna mig ett glas rött, så här sista semesterdagen


Skål!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hemma igen!

Ja, då har vi gjort Vänersborg. Inget bättre väder där, tyvärr. Men vi har badat - dock inomhus, på Vattenpalatset. Vi var där i flera timmar och alla - vuxen som barn - var mycket trötta efteråt.


En del shopping hann vi med också. Jag köpte en jätte snygg jeanstunika och en massa reakläder till barnen. Ovanligt lite för att vara mig...

Min nya mobil har anlänt och jag kan inte säga annat än att det är lite roligt med en ny telefon...

***********************************************************************************************************

Väl hemma igen bestämde barnen att de ville sova hos mormor, så helt plötslig blev vi loppfria.
Min käre make fortsatte med stenläggningen.
Jag däremot tog tillfället i akt och sms:ade över Sussilusen på vin. Och hon var inte svårövertalad....
Fast det blev inte så sent för myggen höll på att äta upp oss. Även de som kräken har väl saknat kvällar att få vara ute på, så de var verkligen på hugget....



Just nu håller jag på att läsa om LCHF - blir påverkad av alla andra + att jag köpte en kokbok i Vänersborg, om denna metod.
Samtidigt bakar jag bullar med barnen. Hmmmm - rimmar inte så bra. Men man kan ju alltid stå över!
Och bullarna bakar vi för stora loppans skull - på laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Anar att hennes överkänslighet har blivit värre, då hon haft ont i magen i stort sett hela sommaren.  Men vi får prova oss fram.

Nu är det nedräkning innan semester är slut..... Börjar på måndag.... Usch!

Ha det gott!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sista semesterveckan!

Ja, då har vi inlett sista veckan av vår semester. Fast vi har ju semester kvar i år, då vi skall ha ledigt i stort sett hela december - Thailand here we come!!!! Skönt att ha något att se fram emot när vädret inte har varit det bästa under dessa veckor.

*****************************************************************************************************

Men nu packar vi bilen och beger oss till Vänersborg i några dagar. Skall hälsa på min syster med familj. Är vädergudarna med oss, så åker vi till kusten och badar en dag. Men, men - den väderguden vet jag inte vart han tagit vägen...

****************************************************************************************************

Men om det regnar i Vänersborg, så finns Överby = Shopping!!!!!! Så vi kommer ha trevligt vilket väder det än blir. Och lopporna ser fram emot att få träffa kusinerna!


I helgen var vi på en mycket trevlig fest. Tack granne E och hennes man! God mat, trevlig underhållning och gott sällskap. Helt rätt ingridienser för en lyckad fest!!! Tack!

På festen träffade jag också två bloggare som jag bara följt och lärt känna lite på nätet. Alltid kul att få ett riktigt ansikte. Det var Pillargontanten och granne E:s syster. Trevligt att träffas, och vi kommer säkert att ses igen!

Ha det gott allesammans!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Mer shopping

I dag har jag och Sussilusen varit i stora staden för att fixa lite. vi hann också med en del shopping och en god lunch. Det var skönt med lite vuxet umgänge, utan loppor. Klart jag älskar dem, men en pause är aldrig fel.

Vad shoppade vi då?
Ja, det blev givetvis kläder. Tröjor, skärp, leggings och byxor. Både till lilla loppan och till mig.
Sedan fick jag ett paket på posten i dag, med en höst (och tidig vinter) jacka.
Jag blev såååååå nöjd.


Ser ut så här. (Stor bild...)

Sedan har jag beställt en ny mobiltelefon, då min har gått sönder. Så nu är det bara att vänta. Den kommer till veckan!

Och så blev det lite mat och lördagsgodis inför helgen.



Min stora passion i livet är smågodis, men just nu äter jag inte godis. Gissa vilken utmaning det är att gå i en jätte stor godisaffär, som BARA innehåller godis, för att handla godis till barnen - och inget till mig! Och Sussilusen tog all tid i världen på sig i just denna butik. OJ, OJ vad jobbigt det var. Men jag klarade det =)

I morgon blir det tjo, tjim och klackarna i taket!!!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bil

Ja, då var det klart. Nu har jag köpt en ny bil och det gamla eländet är snart ett minne blott. För nu ska "skitbilen" till skroten. Så underbart skönt. Vet inte hur många tusen den kostar i reservdelar varje år, men många är det!!!!

Ja, vad blev det då för bil.
Jo, en liten Clio, svartmetallic, med tonade bakrutor och lättmetallfälgar. Och bäst av allt - det är en miljöbil!!!
Sämst av allt - det dröjer till mitten av september innan vi får den......
Ja, ja - den som väntar på något gott....

Typ så här, fast 5 dörrar!

***********************************************************************************************

I dag är det tråk väder. Börjar bli lite tråkigt att sysselsätta lopporna - lite mycket små gnabb!
Så idag bakade jag in dem i regnställ och körde ut dem i skogen. Vi skulle plocka svamp, men skogen var ren plockad på svamp, så det blev några deciliter blåbär i stället. Så nu vankas blåbärsmuffins.
Smaskigt!

***********************************************************************************************

Mitt stora barn (alias min make) har börjat med vår stenläggning. Vi har vanliga cmentplattor som ligger frm till huset, men nu ska de bort och lite finare marksten skall på plats.
En mycket stor rabatt skall bort och fyllas igen med vit sjösten istället. Där kommer det att bli blommor i krukor istället, bla lavendel - en av mina favorit blommor.
Kommer att bli så fint =)


*************************************************************************************************
I övrigt väntar vi på flera dagar i rad med uppehåll så att vi kan ta en tältsemester någonstans. Men jag tycker alla väderprognoser ändrar sig från dag till dag. Och så ska vi på en 50-års fest på lördag, och då måste vi vara hemma.

Nej, nu är jag sugen på att inta sängläge en liten stund!
Ha det gott!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Camping

Nu har vi invigt vårt tält. Vi tältade en natt hemma på gräsmattan.
Lopporna tyckte det var jätte kul och min käre make och jag satte tillsammans upp tältet igår och tog ned det i dag UTAN att ens höja rösten mot varandra!!!!


Hur var det då?
Jo, vi somnade till rösterna av grannarna som hade gäster. Sedan vaknade jag av att m in käre make snarkade efter ca 2,5 timmar. Efter ytterliggare två timmar var jag tvungen att gå in på toaletten. Sedan kom fiskmåsarna. Men sist av allt, vid sisådär kom TRANORNA!!!!!!
Om en trana skriker högt så gissa hur det låter när de står ca 10 meter från tältet....
Klockan var 04.30 och som tur var hade grannarnas gäster gått hem, annars hade de fått skåda en lagomt fet kvinna i trosor och t-shirt jaga tranor. Men jag vann - de flög sin kos.

**********************************************************************************************

I dag har jag gjort ett tappert försök att köpa en ny bil. Först lägga ned massor av tid för att övertyga maken, sedan försöka få kontakt med en bilförsäljare. Lyckades inget vidare - försöker igen på måndag.



Jag vill ha en renault Clio. Me like....

Och nu regnar det igen.
I morgon har vi bokat biljetter till Ice Age 3. Vi har sett de två första och vi skrattar lika mycket, barn som vuxen!



Ha det gott!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Fåglar

För er som känner mig väl, så vet ni att fåglar inte är mitt favorit djur. Blev under ett av mina första sommarjobb anfallen av en flock svalor vars bo jag var alldeles för nära. Jag rensade rabatter för kommunen och svalorna hade sisådär en 20 bo på rad. Fast jag hörde dem inte först eftersom jag lyssnade på min free-style (ni som är i min ålder vet vad det är). Till slut hade jag svalor över allt, i ansiktet, i håret och jag flydde i panik därifrån. Efter det gillar jag inte fåglar, blir lite lätt stel i kroppen när de flaxar omkring mig.



Så på min hatafåglar lista toppar svalor, tätt följt av fiskmås. I närheten av varje söt fiskmåsunge finns hon - FISKMÅSMAMMAN!!!!!!!!

Men nu har jag på morgonkvisten idag gjort en ny lista. Eller ja, inte en ny, utan en till.
Fåglar som stör sömen-listan.

1. Trana (Bromsa aldrig om en trana står på vägen nära vårt hus, jag betalar självrisken!)
2. Skata - gillar att reta vår kanin
3. Kråka - kompis med skatan och följer med den för att reta kaninen.
4. Björktrast - svår att skrämma bort då de sitter för högt upp i träden

Och hur jag än försöker att tänka efter (har gjort det i ca 18 år nu) så finnsdet inget positivt med fåglar!
En återkommande mardröm är att jag vaknar upp på en luftmadrass mitt i fågeldammen i Mariebergsskogen. Då är jag lätt svettig när jag vaknar.
Och så finns det människor som har fåglar i bur inomhus - FRIVILLIGT! Hemska tanke!

Hoppas på en solig och fåglar på avstånd -dag!
//Sunlinda.


Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Tack!

Vad kul att det finns några trogna läsare på min blogg, jag blir så glad.

Sussilusen - dig visste jag redan om, mitt trognaste fan!!!???

Granne E - kul att du tittar in varje dag, jag tittar nämligen i hos dig nästan varje dag!

Pillargontanten - Jag vet inte vem du är, men det är alltid kul med människor som tittar in utan att de känner mig, extra kul när de kommenterar. Jag läser även din blogg, dock fruktansvärt dålig på att kommentera. Men jag tror att vi skall på samma fest om lite mindre än två veckor, vad sägs om en blinddate med en pillargon i jackfickan.....=)
Och ja, du har en lång och ståtlig son.

***********************************************************************************************************

Min käre make jobbar som sagt denna vecka och jag är home alone med lopporna - UTAN bil. Blir lite långtråkigt i detta väder. Men igår hade vi besök och idag bjöd vi Sussilusen på kaffe.
Sedan högg jag tag i lite ogräs, barnen badade i poolen för att sedan hastigt skynda oss in för att slippa regnet!


**********************************************************************************************************

Nu står en äppelpaj i ugnen och barnen vill att vi även skall baka muffins. Och det klarar faktisk mina baktalanger av.



I morgon har jag och min käre make (alias mitt stora barn) bröllops dag. I tre år har vi varit gifta. Kallas läder bröllop.
Ha, ha, ha - vadå - lack o läder eller...? Ska jag överaska maken med att stå här iförd lack och läder när han kommer hem....



Nej, det är nog inte värt, för då blir det inga mer bröllopsdagar - då blir jag änka.
Nej det får nog bli god mat och vin helt enkelt, så att han känner igen sig.

Ha det bra, trots regn!

//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Nu så!

Nu är det dags för lite uppdatering.
Har inte haft någon större lust att blogga på sistone, så jag tog en liten pause. Nu tror jag inte heller att det är så värst många som läser min blogg, men jag vet att Sussilusen har sknat mig, så för din skull kommer nu ett inlägg.

Två veckor har gått på semestern. En solig och underbar och en mycket blöt och tråkig. Tänk att det kan regna så mycket utan uppehåll. Jag är facinerad, men uttråkad.

Första veckan tillbringade vi på Österlen, och den var underbar. Sol i massor och underbara stränder. Vi njöt och slappnade av. Ingen teknik - ingen dator, inget internet och ingen TV (TV fanns men vi använde den inte). Det var SÅ avslappnande.



Andra veckan har som sagt bara regnat förbi. Regn i massor.
Har städat lite här och var, bla kylskåpet. Något jag gör allt för sällan insåg jag.



I övrigt har jag nog varit ganska uttråkad.....

Till veckan är det jag och lopporna, min käre make skall jobba en vecka, för att sedan vara ledig två veckor igen.
Då håller vi tummaran för sol, så vi kan inviga vårt nya stora tält som vi nu har fått!

Ha det gott!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()