En fredagsblogg!!!

Ha, nu överraskar jag med ett litet inlägg en helt vanlig fredag.
Är nämligen hemma idag, mrd två sjuka barn. Och då menar jag verkligen sjuka. MAGSJUKA A LA GRANDE!!!!
Visste ärligt talat inte om att så små barn kan kräkas så mycket och så länge. I natt kräktes de nog sammanlagt över tjugo gånger. Inte mycket sömn där inte.
Därför är Sunlinda trött idag.....


Annars så fyllde den stora loppan 5 år igår, och det var på släktkalaset som magsjukan startade. Men vi kan väl vara snälla och dela med oss av det till släkten!!!!!!

Barnkalaset imorgon får vi ställa in.

*****************************************************************************

Nya vedskjulet är hämtat och ligger nu på gräsmattan. Efter helgen hoppas jag att det står på gräsmattan.
Och då har vi bara 7 kubik ved att flytta. Någon som behöver motion??????

**************************************************************************

Ha det gott. Måste springa. Barnen ropar!!!!

Mötti Härs!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Oj då! Ä det redan söndag igen?

Tror att jag har förvandlats till en söndags-bloggare. Jag hinner verkligen inte med. Men det kanske är bättre någon gång ibland, än aldrig????

***************************************

Melodifestivalen gick åt h*vete.
Långdraget var det också.
Jag somnade.......

***************************************

Vår kommun bråkar med oss. Eller rättare sagt - mannen som ansvarar för byggnadsnämnden. Det är en lång historia där vi fått avslag på ett byggnadslov, som var hans idé. Fast det erkänner han inte efteråt....

Iaf så har vi ett vedskjul som sitter ihop med garaget. Det FÅR det inte göra - utan byggnadslov. Trits att vi har byggt det i god tro utan vetskap om att ett byggnadslov måste finnas. Detta vedskjul har han upptäckt. Efter lite skrivelser där vi bett om ursäkt och är villiga att betala ett bygglov i efterhand har gubben gått med på det - OM vi också betalar en straff avgift på 5000. Det blir en sammanlagd summa på drygt 6000, och då får vedskjulet stå kvar.

Vi vägrar betala detta. Så nu har vi varit på OBS! och beställt ett vedskjul och har två veckor på oss att riva det gamla.
Jag frågade om man fick ha ett skärmtak, eftersom det får man ha över en uteplats. Då fick jag till svar att det får man ha över en uteplats, men inte över ved. Funderar på att spara taket och ställa dit en ful plast stol och kalla det uteplats. Vad tror ni om det??????

Andra som bor i samma område och som har sökt bygglov till en uteplats, fick också avslag. Till svar fick han att vi som bor i så fin miljö behöver inga uteplatser - vi kan fika på gräsmattan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IDIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunlinda är arg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedan har både NWT och VF skrivit två dagar i rad om att vår kommun vill locka fler människor att flytta till vår lilla ort. Gör det ni - säger jag då. Men tänk er för innan, och var nöjd med det ni får från början - för sedan får ni inte ändra!!!!!!!!!!!!!!! Funderar på hämd. Kanske ska kontakta tidningen........

JÄVLA KOMMUN ( eller mer riktat till idioten på bygnadsnämnden).

**********************************************************************************

Positivt denna helg var att jag på MORS-dag fick beställa ett jättefin silverhalsband med två silverbrickor med barnens namn på!
KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ha en trevlig vecka!

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Ha, då var det söndag igen!!!

Måste erkänna att jag inte är den bästa bloggaren. Men denna vecka har det varit mmmyyyccckkkeeetttt!!!!!!
Först var det lång arbetsdag med möte på måndag, sedan träning direkt efter jobbet på tisdag, sedan besök på  gamla arbetsorten på onsdag och avsluta veckan med två dagar på gästgiveri och planering. Fast det var skönt att få sova en hel natt, utan någon lill loppa eller stor loppa som väckte mig.

ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzVädret denna helg har inte varit någon höjdare. Tror inte jag var utanör dörren på lördag. Fast jag tvingade ut min man och mina barn. Sa att jag var tvungen att laga mat. Tog lååååååång tid.Idag har vi kört shopping rejset!
Ikea, mitt i city, mattaffär och en blomsteraffär.
Mycket roligt och mycket pengar mindre i plånboken. Men men, vad gör de för nytta där - när man blir så lycklig av shopping. Är det sjukt - eller?Nu är det soffläge som gäller!
Få se hur mycket jag hinner med att blogga under veckan, men ha inga höga förväntningar!!!

Ha en bra vecka!!

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Söndag kväll

Vilken underbar helg det har varit. Och vad mycket familjen har fått gjort. Nu är framsidan av huset målat, markisen är på plats, spaljen är målad och utemöblerna är på plats på det  "nya" altandäcket som är kvar av den gamla altanen.
Och ganska fint blev det också, utan att jag skryter allt för mycket.*****************************************************************************************

Besök har vi haft från och till hela helgen också. Lite kompisar man inte träffat på länge.
Sedan dök vi lite spontant in till några grannar och drack lite vin på lördagkväll.

****************************************************************************************

Fredag kväll fick jag många och konstiga telefonsamtal av diverse underliga människor. Jag nämner inga namn. Men efter lite för många glas vin hade de fått för sig att prata teckenspråk i en vanlig telefon.
Hallå tjejer, bildtelefon --------------- vet ni vad det är???? Annars så finns tolkcentralen också.
Men när de la ner teckenspråket var de ganska trevliga att prata med, även om vi kanske inte riktigt pratade samma språk. Deras var lite fnittrigt, lite osammanhängande, lite spretigt och lite sluddrigt?????

Men jag är ganska säker på att de hade kul iallafall .

*******************************************************************************************

Nu är det söndag kväll, barnen sover, maken fiskar och jag är färdig med alla måsten. Matlådan är gjord, tvätten veken och nu ska jag bara slappa till mig.
Nästa vecka är en tuff vecka, med ett fullspäckat schema - så vi hörs när vi hörs!!!

Kram Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

Resultat

Det gick bra. Hon hör inte riktigt som hon ska, men det var ändock helt OK. Hon hör sämst i basen ( ca 250 - 500 hertz) och sedan bättre i diskanten. Men det är en typisk otosalpingit kurva!!!! Fint ord, eller hur???? Betyder vätska bakom trumhinnan.******************************************************************************************************

Nästa vecka skall jag till mitt gamla jobb och hälsa på. Då ni, då ska jag se om de har lärt sig något när jag varit borta..... Kanske "Hästen heter lilla gubben". Jag skall göra två förskolebesök på orten och emellan dem kanske jag dyker upp. Men jag lämnar ingen exakt tid, utan dyker upp när ni minst anar det..... WWWOOOOOAAAHHH
Nej, nu är det kvällen!!God natt

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Hörseltest

Min stora loppa hör dåligt. Hon har för ca ett år sedan opererat in rör i sina öron och sedan tagit bort körteln bakom näsan. Nu väntar vi på ny operationstid. Rören trillade bort efter ca ett halvår och körteln bakom näsan är tillbaka. detta påverkar hennes hörsel och hennes språk.
Men nu står vi i kö, fast de tar inte in någon förens strejken är över. Så nu hoppas jag på att sköteskorna får en bra lön och vi en operationstid.
Fast de senaste veckorna har hennes hörsel blivit mycket sämre, så idag ska vi göra ett hörseltest. Och trotas att jag jobbar med detta och trotas att det är mina kollegor som gör testet, så är jag nervös. Nervös för svaret......
Undra hur dåligt hon hör????
Håll tummarna för oss kloclan 14.

**************************************************************************

I övrigt så är det sommar i Sverige nu, för det sa de på radion i morse. I allafall söder om Dalarna, och där bor ju vi!!! Så vi har sommar. Härligt!!!!!
Undra vad det kallas sedan, när det blir Juni, regn och kallare igen. Går det tillbaka till vår då, eller blir det höst direkt??? Klurigt!!!
Men så blir det ju inte ----- eller?Kram!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Båda barnen på dagis!!!

Oj, det var längesedan jag lämnade båda barnen på dagis, men idag skedde det. Inga prickar, ingen ögoninflamation - MEN!!!! båda två hade en skällande krupphosta i morse. Men vi tog lite hostmedicin, det brukar bli bra då.

*****************************************

Helgen har varit underbar. Vilket härligt väder. Och vad vi har grejat. Tvättat hustaket, tvättat huset och börjat att måla. Och det är så underbart när jag skriver VI - för det är min käre make som har gjort det. Jag har skött markservice inklusive sysselsättning av barn. Inte en helt enkel uppgift.

*****************************************

I lördags kväll hade vi grannar på lite mat och dryck, samt en bowlingrunda. Vi har ett nintendo Wii, så vår vardagsrum förvandlades till en bowlinghall. Och det var blod, svett & tårar!!! Och lite mycket vin, kände jag i huvudet på söndagen.


*******************************************

Nu hoppas jag på fint väder och friska barn - HELA veckan!!!!

Ha det gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjukdomar

Jag tror att jag skall göra om min blogg till en tips om barnsjukdomar - blogg.
Nu var det dags för ögoninlamation. Och den lilla loppan kletar gärna med sig av sin bassilusker till andra, så givetvis har stora loppan också fått samma sjukdom. Jag börjar bli en hejare på barnsjukdomar, och vill ni ha tips så hör av er.

VÄLKOMNA TILL "SYSTER" SUNLINDA!!!!!i övrigt hat det varit skönt med lite extra ledighet. De två dagar man vanligtvis brukar tvätta, städa och laga mat på har nu passerat, och der är TVÅ dagar kvar!!! HURRA!Så nu kanske man kan låta barnen få se på:Och sedan ta fram sin lilla sköterska kostym  och hitta på något som småbarnsföräldrar heller aldrig har tid eller ork med.Men jag känner mig själv och mest troligt är att det blir så här;Ha en trevlig fredag kväll!!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()