Utmaningen

Jag blev utmanad av annemira!

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?

Jag bodde i Stockholm och arbetade som förskollärare. Mitt liv bestod av mig själv, arbete, shopping och väldigt mycket fest!!! Ganska stor kontrast mot idag, med andra ord!

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?

1. Gå upp
2. Se till att min man har koll på alla saker inför stora loppans operation, eftersom det är han som åker in med henne. (fats jag kommer att gå dit också!)
3. Jobba
4. Tvätta, städa, diska, laga mat, eller med andra ord - vardagsrutiner!
5. Måla färdigt huset, rensa alla rabatter, bygga klart badrummet, renovera tvättstugan, lägga plattgången - ta in på psyk!!!

3. Godis jag gillar?

Enklare att berätta att jag inte gillar choklad och sötlakrits. Men i brist på annat så går även detta bra!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Först svimma, sedan shoppa så klart. Och resa. Och jobba mindre. Och vara snäll mot mina nära och kära!

5. Städer/orter jag bott på?

Grums, Karlstad, Gran-Canaria, Alanya, Stockholm (Solna) och Stockholm (Nacka), Sälen och Borgvik.Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska stora loppan opereras

På måndag är det äntligen dags. Stora loppan ska få nya rör insatta i sina öron, och så ska körteln (polyperna) bakom näsan skrapas bort igen. Detta kommer att göra henne gott. De två senaste månaderna har hon haft mycket ont i sina öran, samt  varit på ett eländigt humör. Antagligen pga smärtan. Men när vi var i Grekland så fick hon öroninflamation sista natten och fick antibiotika. Efter några dagars behandling var vår "sura" tjej borta och vår glada och pigga loppa var tillbaka. Och så har det varit i flera dagar nu, så det kommer att bli otroligt skönt med dessa rör - för hela familjen!!!***********************************************************************************

I dag är det fredag vilket innebär halv arbetsdag. Skönt!
I morgon skall lopporna till Farmor. maken på fisketävling och jag blir ensam..... GUD VAD SKÖNT!!! Undra när det hände senast......kanske 2003?????
Senare på eftermiddagen är det barnkals, IGEN!!!! Undra  hur många kalas vi varit på nu????

*********************************************************************************

Ha det gott och trevlig helg!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tråkigt!!!!

När vi åkte hem från Grekland var vi lite försenade och vi landade på Arlanda ca 03.15 svensk tid. Då är det inte så svårt att lista ut att två små loppor är trötta och ledsna. Det var med andra ord lite kaos när vi skulle lämna flygplanet. Och mitt i detta kaos så blir vår kameraväska kvar på planet. Och den är och förblir borta!!!! Jag skiter egentligen i kameran, men alla bilder vi hade....

*************************************************************************************

Annars har jag jobbat några dagar nu och  skall fortsätta med det i drygt två veckor till. Känns helt OK nu när vädret är som det är. Fast jag hoppas att det blir bättre snart.
Fast jag är ensam på jobbet, och då gör man lite som man vill. Går på promenad, fikar lite längre, går och köper en glass etc.

************************************************************************************

I går var jag hos tandläkaren. INTE kul. Har bitit ut en stor bit ur en tand som de skulle fixa. Fick en bedövningsspruta först, men när de började att greja så känndes de. Då fick jag en spruta tll. Känndes lite ändå till att börja med. Men sedan....
Oj oj oj vad bedövad jag blev. Var där 09.00 och bedövningen släppt först efter 15.00. På förmiddagen kunde jag inte prata i telefon på jobbet, för det lät som om jag var full!!

Nu har jag bara två tandläkarbesök kvar. Ett litet hål som skall lagas och en visdomstand som skall dras ut. Då ska jag nog vara full på riktigt...

***********************************************************************************

Ha det gott!!
//Sunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

We are back!!!

Då var det över för denna gången. En utlands resa är alltid en utlands resa, och det är lika ångestladdat varje gång man måste packa och åka hem!!!! Man vill bara hem och boka en ny.****************************************************************************

Vi har haft det helt underbart. Det har varit varmt, varmt, varmt och skönt. Och jösses vad vi har badat. Undrar om jag måste undersöka om vi fått simhud mellan tårna....
Och ätit i massor har vi gjort. Men jag är ledsen Storsan, jag hittade inga "kebakspett". Ingen som förstod.
Shopping har vi också hunnit med.****************************************************************************

Nu är det jobb som gäller i tre veckor, innan det blir semester igen. Då ska vi till Leksand bland annat.
Och så ska jag gå teckenspråks kurs i två veckor. Spännande!**************************************************************************

Ha det gott!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hurra!!!

VI vann!!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Nu närmar det sig.

Nedräkningen inför Grekland har börjat. Nu när allt slit och alla barnkals etc är avklarat har vi ställt om fokus på Grekland.
På fredag bär det av. Resväskan är inburen och lite packning har åkt ned. En hel del saker är inhandlade och lite till skall köpas. Sedan är det två hela arbetsdagar som skall klaras av, men det ska nog gå fort. Sedan måsta jag nu lite elakt önska att det inte blir lika bra väder här hemma.....


Stora loppan är hemma med ont i örat i dag. Hon skall operera in rör när vi kommer hem, men har mycket vätska bakom trumhinnan, och det gör ont. Hoppas inte detta ställer till bekymmer för henne. Fast läkarna har sagt att det inte ska gör det.Annars så får man väl glutta lite på TV:n ikväll. Blir alltid lite spännande med fotboll, nu när det är stora mästerskap och Sverige är med. Vi får se om VI vinner eller DE förlorar.

                                                     

Kram!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Oj vad vi sliter!!!

Nu har det nya vedskjulet kommit på plts. Inte helt färdigt, men fullt OK att stoppa ved i. Och igår hade vi hjälp av underbara grannar som hjälpte oss att flytta all ved. Oj, vad vi slet och oj, vad vi svettades. Vi körde ved från 11 på förmiddagen till 18.00. Gissa om en dusch och en hel del god mat satt bra sedan?TUSEN TACK UNDERBARA GRANNAR - VAD HADE VI GJORT UTAN ER!!??

**********************************************************************************

I övrigt har vi avklarat ett barnkalas, med mycket bad, korvgrillning, pinnbröd och glass och godis i massor.*********************************************************************************

Nu ska vi sätta fart och riva det gamla vedskjulet, som måste vara borta innan måndag. Bråttom, bråttom!!
Sedan har vi en bil som inte gick igenom besiktningen och som måste fixas.
Många måsten nu.....

Men sedan........På fredag.......Då säger jag bara - Grekland Here We Come!!!!!! Då får vi vila!!!!!

***********************************************************************************
I övrigt har vi haft en extra bäbis i några dagar. Ett stackars skadad rådjurskid, som hade blivit lämnad av sin mamma.  Bakbenen fungerade inte och hon kunde inte gå. Vi matade henne i två dygn, hon var pigg och glad, hade inte ont och kämpade för att försöka resa sig. Tyvärr så fick vi inse att hon aldrig skulle klara av att gå, så vi fick ta bort henne. Men ack så söt hon var. Och då jag var den som matade henne, så trodde hon att jag var mamma. och varje gång jag gick så pep hon.Ha det gott i värmen. Simma lungt!
Mötti härs!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sommar

Oj, vilket härligt väder vi har just nu. Ungarna stormtrivs i sin nya pool och mamman i sin "gamla" solstol. Undra hur länge det håller i sig????
Kan inte direkt påstå att jag nuför tiden förknippar svensk sommar med så HÄR mycket sol. Och så MÅNGA dagar i rad.
Antagligen har jag fått solsting och drömmer allt detta....eller?Hoppas att ni andra njuter lika mycket som vi gör.

Ha det gott!!!
//SunSunSunSunlinda

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Gissa vad????

Gissa vem som mer fick magsjuka.....?????
Det positiva i det hela är att om 9 dagar far vi till Grekland, och nu passar bikinin lite bättre... 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Söndag igen!!!

I dag finns det hopp om livet. Men oj, vilken pärs det har varit. Barnen kräktes i över 30 timmar. De hade nästan 40 graders feber det sista dygnet och var riktikg, riktigt sjuka. Det handlade om ml vätska som vi lyckades få i dem, och det var nog inte långt undan att de blev uttorkade. Men efter mycket sömn och lite föda börjar glimten i deras ögon att tändas igen. Och när syskonkärleken (som vi annars svär över) nu sakta kommer smygandes, så njuter vi.Idag har vi mycket på schemat.
* Vedskjulet börjar att ta form - men det behöver mer form.
* Barnens nya pool är på plats - vatten saknas.
* Blommorna i rabatten blommar - bakom ogräset.....
* Stora loppan fick ett litet växthus i fördelsedagspresent - ska det växa något i ett växthus?????

OJ, vad trött jag blev. Barnen ser på morgon Bolibompa. Tror jag hörde att sängen ropade på mig.

ZZZZZZ zzzzzzzz ZZZZZZZ zzzzzz ZZZZZ

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()