En grå dag!!!

Idag har det varit en ganska grå dag, som passerat förbi utan något speciellt minnesvärt. Eller nej, nu ljuger jag. Barnen vaknade 6 i morse och två timmar senare befann sig hela familjen på ortens badhus. Alltid kul att visa upp sin lagomt blekfeta kropp i baddräkt för diverse andra människor på orten.
Sedan så har min stora tjej lärt sig att cykla utan stödhjul i dag. Hon var jätteduktig och mamma och pappa  var stolta föräldrar.Nu ska vi få barnen i säng, Bollibompa är slut för idag. sedan skall utsliten mor och far sjunka ned i TV-soffan för att se nya avsnitt av Las Vegas. En TV-serie som vi gillar.
Igår var det finalen av Let´s Dance som vi spanade in tillsammans med några grannar.
I övrigt förblir denna helg lugn.

Ja, just det. Vi har köpt en båt till.
När man väl tänker efter så händer det ganska mycket under en vanlig grå dag....

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Nytt liv, igen!!!

Jaha, då var det dax igen. Nytt liv, nya möjligheter!!!!

Inga onyttigheter än idag, kan bero på att klockan inte är så mycket än.
Men jag ska på spinning ikväll!!!! Ja, storsan, du läste rätt. jag ska på spinning.
Tog även en stavpromenad igår oxå.Annars så tillbringades gårdagen med min favorit sysselsättning - SHOPPING. Kan det bli bätter???Nu är det nog bäst att jag återgår till jobbet.
Ha en bra dag!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu är den glada påsken slut, slut, slut!!!!

Då var Påsken förbi, och man har fyllt på varenda liten cell i kroppen som kanske kunde vara sugen på godis. Och var den inte det så fylldes det på ändå.

Tänk, ibland äter man godis utan att man tänker på det. det är som en övermakt styr handen rakt ned i godisskålen och sedan trycker in godis i munnen som om det vore den sista. Och även om man mår illa, så fortsätter man ändå???? VARFÖR DÅ????Tur att det är Måndag i morgon. Nytt liv, nya möjligheter!!!

Annars har påsken tillbringats med släkten i Branäs. Mycket snö och kyla. Men även en hel del sol. Äldsta dotter tar sig numer själv både uppför backen (med lift) och nedför backen. Kul!!!!

Ha ett trevligt påsklov, alla ni som har!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Glad Påsk!!!

Hejsan hoppsan!!

Vill bara hälsa alla mina vänner en riktigt

Glad Påsk!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Snö....????

Usch!

Då vaknade man upp efter en helt underbar helg och upptäcker att det fullkommligt vräkt ned .....snö...??? USCH!!!
Känns som det kan kvitta.
Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och acceptera läget.

I övrigt har en lugn helg passerat.
Blev bjuden på restaurang i Fredags, som en sen 35 års present, av min kära granne. Gott och trevligt.

PÅ lördag fick jag besök av en f.d kollega som var på väg till Karlstad. Så vi fikade, pratade och svallrade lite.
Sedan passerade melodifestivalen utan större skrällar.

Och igår (söndag) var en heldag ute. Fika ute, grilla ute, elda ute.... Mysigt och skönt.

Nu väntar en kort arbetsvecka innan vi far till Branäs på onsdag, för att fira påsk.

Ha det gott, allihopa.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

På tal om tjuvlyssnat

Jag och gubben satt i TV-sofan under veckan. Det var nyheter och en reporter i Kiruna intervjuade artisterna som skulle delta i andra-chansen. Deras plan hade precis landat i Kiruna.
Carola hade en same-mössa på sig och reporten frågade varför.

"Ja tänkte att det passade nu när vi är i Lappland, för det är vi väll?"

Då utbrister gubben i soffan;

"Detta fruntimmer är ju för f...n helt bombad. Kiruna ligger väl inte i  Lappland, det ligger ju för h...vete i Norrland"

ÖÖÖÖ.
tjuvlyssnat.det hände visst i mitt vardagsrum.se

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En ny bekännelse

Ja nu du, Becca kommer nästa bekännelse.

En vinterdag när jag var gravid och på väg hem från jobbet, så stannade jag vid en liten lanthandel inte långt hemmifrån. Denna lanthandel finns för övrigt inte kvar idag. Skulle bara handla lite, men när jag kom in i affären så hade de precis gräddat vaniljbullar (något som sunlinda är väldigt svag för). ,man fick 4 st för 20 kr. Inget att tveka på. Och givetvis tog jag en redan i bilen. Och en blev två.....

På den smala vägen hem, som var full i snömodd fick jag möte med en bil som inte flyttade sig så mycket åt sidan, så det fick jag göra. Lyckades få sladd i en mycket lång nedförsbacke. HEJ VAD DET GICK.  

Lyckades inte häva sladden utan for av vägen ned för en brant och ändade upp i en bäck. Slog den gravida magen i ratten, och där hamnade även vaniljbullen som jag trots allt inte hade slutat äta på.
Började stört tjuta och fick ringa mina föräldrar som fick komma och hämta mig och köra mig till sjukhuset. De gjorde ultraljud på magen och Saga mådde bra.

Bilen blev krash.
Men innan jag lämnade bilen så plockade jag med mig stereon, skivor etc. Och så tog jag min halsduk och torkade av all kladdig vaniljbulle från ratten och instrumenbrädan. Detta nämde jag däremot inte för någon.

Ca ett år senare bekända jag detta för min man, som höll på att dö i ett skrattanfall. Men han lovade att inte säga något till någon. Något som han höll tills han träffade nästa person, och nästa och nästa.

Så min käre make döpte om backen till vaniljbullebacken - idag enbart vb-backen. Och varje gång vi kör nedför denna backe, vilket är ofta - så säger han samma mening;

"Håll i er nu barn, för nu kör vi ned för vaniljbulle-backen"

Något jag får leva med resten av livet.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det man inte minns...

Det man inte minns, kanske man aldrig hört.
Just det Storsan!!!! Har man en gång hört en historia om en cocosboll, och sedan inte kommer ihåg den, så kanske man aldrig hört den. Och har man glömt den så har man. Då kommer man ju aldrig i håg den.
Ja, just så är det.Så fungerar våra tankar.

Fast du, Storsan, det var inte cocosbollar - det var vaniljbullar. Och varje gång familjen åker nedför den jä..a backen säger alltid mannen i familjen, "Håll i er nu barn, för nu kör vi ned för vaniljbullebacken".


Mopedbil, kan det vara något????

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En hemsk människas bekännelse...

Alla ni som bor eller arbetar på min gamla arbetsort kan nu spänna ögonen lite extra för jag har en bekännelse att göra.
Den näst sista veckan jag arbetade på orten lämnade jag in min bil hos en lokal bilreparatör. I stället fick jag en hyrbil. Samma dag som jag hämtade ut hyrbilen skulle jag stanna vid ortens minutapparat för att ta ut lite pengar. Det var höga snövallar och jag fann ingen parkering, mer än handikappsparkeringen mitt framför banken, lite lätt lutande in emot banken.
Ingen människa inärheten och sunlinda kör en akut lösning och ställer sig där. Heller ingen i kö till minuten, så det går fort. När jag sätter in mitt kort i apparaten hör jag hur det knäpper till i bilen och jag tittar upp.

VEEEEE OCH FAAASA!!!!

Den sprak nya hyrbilen har av någon anledning lossat handbromsen (kan ha varit någon som tagit i för lite när hon la i handbromsen) och rullar nu rakt in i banken.

BONK!!!!

Sunlinda låtsas som inget hänt, och fortsätter att ta ut pengar. Går sedan liet stelt fram till bilen, backar bak, kollar bilen, kollar banken - inget trasigt - kör därifrån.

Inne i banken stod en kassörska och tittade lite undrande på mig.

Dagen efter stod det på Aftonbladet - Bank rånad - rånarna körde rakt in i banken!!!!

Oj, oj, oj. Nu kommer polisen och hämtar mig.
Nu har jag bekännt.
Undra vilken anstallt det blir???
Men banken gick ju inte sönder, och det var ju bara mina egna pengar jag tog ut - och på bilden hade jag en rånarluva. Jag har ingen sådan.....
HJÄLP!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Kassler

Visst är kassler gott. Man kan variera så mycket med kassler. Man kan göra kassler med annanas, kasslergratäng, pasatsås medkassler etc etc.
Sedan kan man äta kassler som det är, elller steka på den. Man kan ha ris till, eller potatis eller pasta. Man kan helt enkelt säga att kassler är gott, variationsrikt och helt enkelt fantastiskt, eller hur. Det måste vara en helt sagolikt maträtt.Varför nu allt detta tjat om kassler????
Jo, om jag solat lite för mycket och blivit så där lätt rosaröd i skinnet, då säger min käre make att om jag satte på mig ett par nätstrumbyxor, så skulle JAG se ut som en kassler!!!!!!!
Det är väl mycket bra med kasler, eller..... (snyft)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag, måndag, måndag

Varför känns det så ofta som det är måndag???? Är det fler måndagar i almanackan utan att vi märker det? Tror att det sitter en liten jäv.. och smyger in lite måndagar här och var, och byter ut dem mot fredagar, lördagar och söndagar.
Fredag är absolut min favorit dag. Tänk ferdag eftermiddag och man vet att man har hela helgen framfö sig. Oj, oj, oj vilken härlig känsla.
Helgen som var skred förbi utan värre eskalader. Lite shopping, lite städning, lite tvättning, lite promenader och lite barnkalas. Det blev kossor men ingen traktor på kalaset. Och korvgrillning och fågelholks-byggning. Mycket trevligt kalas. Men barnen var supertrötta efteråt. när vi kom hem ca 14. 00 (hade varit borta i 3 timmar) tog stora tjejen på sig nattlinnet och trodde att det var kvällen.

Melodifestival var det också. Och nu är man beredd på vad som helst. ingen skräll denna gång, men jag gillar inte Linda Bengtsing - så hon kunda ha kvittat. Gillade däremot de fyra tjejerna (Calaisa) som inte gick vidare. Synd!!!

Ha nu en bra arbetsvecka.
Vi ses!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()